Українські морські води додали до переліку зон підвищеного ризику – Reuters

Українські морські води додали до переліку зон підвищеного ризику – Reuters

Укрінформ
Сьогодні Лондонський ринок морського страхування додав українські та російські води, навколо Чорного та Азовського морів, до списку районів, що вважаються зонами підвищеного ризику.

Як передає Укрінформ, про це інформує агенція Reuters.

Зазначається, що за становищем цих зон пильно стежать, бо це впливає на міркування страховиків з приводу страхових премій.

Як повідомляв Укрінформ, командування Військово-морських сил ЗС України заявило, що РФ продовжує свою деструктивну діяльність щодо дестабілізації обстановки в Азово-Чорноморському регіоні, перекриваючи практично весь південь Азовського моря та північно-західну частину Чорного моря. Крім того, Росія оголосила великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 по 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, що передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

Перекриваючи рекомендовані морські шляхи, Російська Федерація практично унеможливила свободу судноплавства у зазначених районах та можливість суден вільно заходити до морських портів України, особливо в Азовському морі, що є порушенням Конвенції ООН з морського права 1982 року.

Читайте також: Авіакомпаніям протягом наступного тижня радять не літати над водами Чорного моря

Командування Військово-морських сил Збройних сил України заявило, що перекриття Росією районів Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України у виключній морській економічній зоні і є порушенням Конвенції ООН з морського права.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням РФ про блокування частини акваторій Чорного та Азовського морів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-