Зеленський запропонував провести п'ятий німецько-український економічний форум

Зеленський запропонував провести п'ятий німецько-український економічний форум

Укрінформ
Україна та Німеччина мають перспективні напрямки для співпраці, тому у 2022 році важливо було б провести п'ятий німецько-український економічний форум.

Про це під час брифінгу за підсумками зустрічі з Федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччина Олафом Шольцем заявив Володимир Зеленський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Німеччина є одним з наших пріоритетних торговельних партнерів в Європі. Ми погодились, що у стратегічній перспективі одним із ключових елементів української стійкості та стабільності в регіоні мають стати німецькі інвестиції в Україну. Зацікавленість у їх нарощуванні обопільна. Тому я запропоную — ми ще не закінчили, у нас далі продовжиться зустріч — я запропоную організувати цього року п'ятий німецько-український економічний форум”, - повідомив глава держави.

Читайте також: Німеччина надає €150 мільйонів кредиту в рамках підтримки України

Зеленський також закликав поглибити міжурядові німецько-українські консультації.

“Маємо багато важливих перспективних напрямів для поглиблення співпраці, тому важливим є організація міжурядових німецько-українських консультацій під нашим з паном канцлером спільним головуванням. Переконаний, що такий масштабний захід відкриває новий етап відносин між нашими державами”, - наголосив глава держави.

Читайте також: Зеленський і Шольц мають «певні розбіжності» в оцінці Nord Stream 2

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський та Федеральний канцлер Федеративної Республіки Німеччина Олаф Шольц, який прибув в Україну з першим офіційним візитом, провели переговори. Програмою візиту до Києва передбачені переговори з Президентом Володимиром Зеленським у вузькому та розширеному складі, а також спільний обід після зустрічі з пресою. Глава німецького уряду покладе квіти до пам’ятників Невідомому солдату та Небесної сотні. В другій половині дня Шольц повернеться до Берліна, а наступного дня запланований його візит до Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-