Блокування портів Чорного та Азовського морів: у ВР чекають інформацію від Мінінфраструктури

Блокування портів Чорного та Азовського морів: у ВР чекають інформацію від Мінінфраструктури

Укрінформ
У Верховній Раді очікують від Міністерства інфраструктури інформацію про ситуацію щодо блокування портів Чорного та Азовського морів.

Про це заявив перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко на засіданні погоджувальної ради 14 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так само ми очікуємо від Міністерства інфраструктури... (інформацію - ред.) щодо ситуації з блокуванням портів чорноморських, азовських, що там відбувається, чи є вже карта нових шляхів доступу до портів, чи зможуть наші перевізники вантажів користуватися цим. Люди хвилюються, чи не буде дефіцитів тих чи інших товарів, чи зможуть якісно працювати експортери, виконуючи свої зобов’язання перед міжнародними партнерами. Я думаю, що Міністерство інфраструктури має цю відповідь теж нам оперативно дати», - сказав Корнієнко.

Читайте також: Держгідрографія шукає у морі шляхи, аби уникнути блокади портів Одеської затоки

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на ДПСУ та ДУ «Держгідрографія», станом на 11 лютого Росія скасувала блокаду південної частини Азовського моря.

Повідомлення національного координатора системи НАВТЕКС щодо скасування попередження про перекриття для судноплавства великих районів Чорного моря станом на 11 лютого не було.

Командування Військово-морських сил Збройних сил України оприлюднило заяву про те, що перекриття Росією районів Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України у виключній морській економічній зоні та є порушенням Конвенції ООН з морського права.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-