Росія скасувала блокаду південної частини Азовського моря

Росія скасувала блокаду південної частини Азовського моря

Укрінформ
Росія вирішила скасувати перекриття південної частини Азовського моря, яку планувала закрити для судноплавства на період з 13 до 19 лютого під приводом військово-морських навчань.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу речниця Морської охорони Держприкордонслужби Наталія Гуменюк.

«Ми отримали офіційну інформацію Державної установи «Держгідрографія» про скасування Російською Федерацією прибережного повідомлення про перекриття для судноплавства районів у південній частині Азовського моря на період з 13 до 19 лютого, що планувалось під приводом проведення заходів бойової підготовки, ракетних і артилерійських стрільб ЧФ РФ», - зазначила Гуменюк.

Водночас за її словами, поки немає повідомлення з боку національного координатора системи НАВТЕКС щодо скасування попередження про перекриття для судноплавства великих районів Чорного моря.

Читайте також: Україна порушила в ОБСЄ тему перекриття Росією Чорного та Азовського морів

Раніше про відповідне попередження управління навігації та океанографії Міноборони РФ щодо відміни перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки повідомив головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Як повідомлялося, РФ, під приводом навчань ВМФ, перекрило значні частини акваторій Чорного та Азовського морів, не залишивши проходу торговим судам.

Командування Військово-морських сил Збройних сил України оприлюднило заяву про те, що перекриття Росією районів Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України у виключені морської економічної зони і є порушенням Конвенції ООН з морського права.

Читайте також: «Навчання» Росії в Азовському і Чорному морях: Україна очікує на реакцію світу

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-