Шмигаль розраховує на проведення цьогоріч у Києві українсько-іспанської міжурядової комісії

Шмигаль розраховує на проведення цьогоріч у Києві українсько-іспанської міжурядової комісії

Фото
Укрінформ
Україна розраховує на проведення цього року четвертого засідання Змішаної українсько-іспанської міжурядової комісії з економічного та промислового співробітництва у Києві.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на зустрічі у Києві з міністром закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом Буено.

Шмигаль підкреслив, що Іспанія на сьогодні залишається одним із провідних торговельних партнерів України в Європейському Союзі.

Він зауважив, що за 11 місяців 2021 року товарообіг між країнами зріс на понад 28% (до 2,26 млрд доларів), і Україна готова далі нарощувати обсяги торгівлі.

“Уряд України готовий до поглиблення співпраці в усіх напрямах двостороннього співробітництва. Очікуємо, що під час візиту глави уряду Іспанії в Україну відбудеться бізнес-форум за участі іспанських підприємців”, — сказав Прем’єр-міністр.

Прем’єр-міністр України та очільник МЗС Іспанії обговорили політичні й торговельні питання / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Очільник українського уряду також подякував Іспанії за підтримку на тлі загострення ситуації на східному кордоні України.

Буено під час зустрічі зазначив, що солідарність Іспанії відображається у підтримці територіальної цілісності і суверенітету України.

"Іспанія зацікавлена поглиблювати двосторонні відносини з Україною як на політичному рівні, так у торговельній і культурній сферах", - додав очільник іспанського зовнішньополітичного відомтва.

Читайте також: Кулеба та глава МЗС Іспанії обговорили підготовку до саміту НАТО в Мадриді

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ, ЄС та співробітництва Іспанії 8-9 лютого перебуває з візитом в Україні на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-