Нафта дорожчає на тлі скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на тлі скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в середу, 2 лютого, на тлі скорочення запасів у США, високого попиту та відсутності пропозиції.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $89,35 (+0,21%). Барель березневої нафти WTI торгувався по $88,41 (+0,24%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $89,16 і $88,2 відповідно.

Запаси сирої нафти у США знизилися на 1,6 млн бар. за тиждень, що закінчився 28 січня. Аналітики прогнозували їх збільшення на 1,5 млн бар., свідчать дані Американського інституту нафти (API). Водночас запаси бензину зросли на 5,8 млн бар. при прогнозному зростанні на 1,6 млн бар.

«Скорочення запасів сирої нафти у США підтримало ціни, хоча збільшення запасів бензину частково компенсувало "бичачі" настрої. ОПЕК+, ймовірно, збереже свою виробничу політику без змін, а це означає, що дефіцит пропозиції та тенденція до зростання цін на нафту збережуться», - сказав Сатору Йосіда, товарний аналітик Rakuten Securities.

Читайте також: Єврокомісія очікує від Газпрому повну відповідь на запитання щодо ринкової поведінки компанії

Міністри країн ОПЕК+ проведуть зустріч у середу. Ринок загалом очікує, що на цьому засіданні буде ухвалено рішення продовжувати дотримуватися плану з нарощування нафтовидобутку на 400 тис. б/д щомісяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-