Рада створила комісію з розслідування фактів неефективного використання держземель

Рада створила комісію з розслідування фактів неефективного використання держземель

Укрінформ
Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення держорганами заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосувало 187 народних депутатів.

"Метою проєкту є проведення розслідування можливих фактів незаконного та неефективного проведення органами державної влади, органами місцевого самоврядування заходів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції земельних відносин (земельної децентралізації)", - йдеться в пояснювальній записці.

Так, комісія розслідуватиме можливі незаконні факти передачі у власність та користування земель державної власності, а також ситуацію щодо наявності актуальних відомостей про межі територій територіальних громад.

Читайте також: Прозорро розпочинає торги з оренди та продажу комунальних та держземель

Крім цього, завданням ТСК є розслідування ситуації щодо повноти надходжень до бюджетів плати за землю й інших податків, пов’язаних із користуванням землями сільськогосподарського призначення, та незаконного і неефективного користування та розпорядження землями державної/комунальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-