Нафта здорожчала через проблеми з постачанням і геополітичну напругу

Нафта здорожчала через проблеми з постачанням і геополітичну напругу

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в понеділок, 31 січня, через проблеми з постачанням у поєднанні з геополітичною напругою.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $89,50 (+1,11%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $87,84 (+1,17%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $88,52 і $86,82 відповідно. Термін березневих ф'ючерсів на Brent завершується у понеділок.

«Основне занепокоєння з приводу глобального дефіциту пропозиції в поєднанні з геополітичними ризиками, що зберігаються, змусило ринок розпочати тиждень на сильній ноті. Чекаючи на те, що ОПЕК+ збереже існуючу політику поступового збільшення видобутку, ціни на нафту, ймовірно, збережуть "бичачий" настрій цього тижня», — сказав Тошітака Тадзава, аналітик Fujitomi Securities Co Ltd.

Читайте також: Нафта дорожчає через проблеми з постачанням

Обидві марки нафти подорожчали за підсумками шостого тижня поспіль. З початку січня їхня вартість піднялася приблизно на 16%, при цьому темпи зростання можуть стати максимальними з лютого 2021 року.

Тим часом увага ринку переключається на засідання міністрів країн ОПЕК+. Учасники ринку очікують, що на засіданні, яке заплановано на 2 лютого, буде прийнято рішення продовжувати дотримуватися плану з нарощування нафтовидобутку на 400 тис. б/д щомісяця у березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-