Нафта дорожчає через проблеми з постачанням

Нафта дорожчає через проблеми з постачанням

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в п'ятницю, 28 січня, після зниження напередодні, драйвером ринку залишаються побоювання з приводу обмеженості постачань, оскільки основні виробники продовжують свою політику стримування збільшення видобутку на тлі зростання попиту на пальне.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent до 9:15 за Києвом склала $88,63 (+0,52%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $87,16 (+0,64%). Попередні торги по еталонах завершилися на рівні $89,34 і $86,61 відповідно.

Обмежене збільшення видобутку країнами-виробниками, що наживаються на дорогій нафті, виснажило подушку вільних потужностей, що захищає ринок від раптових потрясінь, та підвищило ризик стрибків цін або навіть нестачі палива.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара США

«ОПЕК щосили намагається збільшити видобуток відповідно до узгодженого збільшення квот… По суті, вільні потужності перебувають на рівні, якого може бути недостатньо для покриття будь-яких геополітичних потрясінь. Ми бачимо, що ринок залишиться з дефіцитом у I кварталі 2022 р. Оскільки обмеження пропозиції, ймовірно, будуть характерною рисою нафтового ринку протягом деякого часу, ми бачимо, що ринки оцінюють значну премію за ризик. Цільова ціна на нафту — $95/бар.», — йдеться у п'ятничній записці аналітиків ANZ Research.

Ринок зосереджено на зустрічі групи ОПЕК+, яка відбудеться 2 лютого. У березні ОПЕК+, імовірно, дотримуватиметься запланованого збільшення нафтовидобутку нафти на 400 тис. бар./доба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-