Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара США

Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у четвер, 27 січня, після заяви голови Федеральної резервної системи США (ФРС) Джерома Пауелла про те, що ФРС має намір підняти базову ставку вже у березні.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $88,38 (-0,41%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $86,96 (-0,45%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $89,96 і $87,35 відповідно.

Ф'ючерси відкотилися на фоні падіння на фінансових ринках, викликаного березневим підвищенням відсоткової ставки ФРС і зростанням долара щодо інших світових валют. При цьому номінована в доларах нафта стає дорожчою для покупців, які використовують інші валюти.

"Причиною зниження цін може бути долар США, що зміцнився після того, як Федеральний комітет з відкритих ринків повідомив, що ставки зростуть", - сказав аналітик Commonwealth Bank Вівек Дхар.

Долар зміцнився на фоні зростання прибутковості американських казначейських облігацій. Індекс долара, що співвідносить його до кошику основних світових валют, зріс до 96,604. Це близько до 5-тижневих максимумів.

Читайте також: Нафта торгується різнонаправлено після суттєвого стрибка напередодні

Запаси сирої нафти в США зросли минулого тижня на 2,4 млн. бар. і становили 416,2 млн бар. Аналітики прогнозували зниження на 728 тис. бар., повідомило Управління енергетичної інформації (EIA). За даними EIA, запаси бензину зросли на 1,3 млн. бар. - до 247,9 млн бар., що є максимальним показником з лютого 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-