Шмигаль розповів про прогрес в напрямку євроінтеграції

Шмигаль розповів про прогрес в напрямку євроінтеграції

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розраховує на ухвалення у 2022 році 92 нормативно-правових актів, а також 55 законопроєктів, які стосуються процесу виконання Угоди про асоціацію із ЄС.

Про це очільник уряду повідомив на власній сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У 2022 році розраховуємо ухвалити 92 проєкти актів уряду та 55 законопроєктів у напрямку євроінтеграції. Відповідний річний план затвердили цього тижня на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію із ЄС", - йдеться в дописі.

Читайте також: Україна на 63% виконала Угоду про асоціацію з ЄС – Шмигаль

За його словами, загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію збільшився на 19% за два роки і наразі становить 63%. Найбільшого прогресу в напрямку євроінтеграції, зокрема, було досягнуто у сфері фінансових послуг (+26% виконаних завдань порівняно з 2020 роком), оподаткування (+24%), громадського здоров’я (+17%), енергетики (+13%), транспорту (+12%), екології та сільського господарства (+11% та +10% відповідно).

Торік уряд схвалив 61 нормативно-правовий акт у сфері євроінтеграції, зокрема Стратегію управління кордонами, Концепцію Державної цільової програми справедливої трансформації вугільних регіонів України до 2030 року, Національний план дій з енергоефективності на період до 2030 року тощо.

Читайте також: Україна може стати «газовим сейфом» для Європи - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, попереднє засідання Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбулося у вересні 2021 року. Тоді учасники заходу обговорили Стан реалізації домовленостей, досягнутих під час проведення 22-го Саміту Україна – ЄС, підготовку до проведення наступного Саміту в жовтні та низку інших важливих питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-