Газ і електроенергія: США допоможуть Євросоюзу на випадок агресії РФ проти України

Газ і електроенергія: США допоможуть Євросоюзу на випадок агресії РФ проти України

Заява
Укрінформ
Сполучені Штати і Європейський Союз докладатимуть спільних зусиль, щоби диверсифікувати енергопостачання в країни Європи на тлі викликів з боку Росії, а також прискорити перехід на відновлювальні джерела енергетики.

Про це йдеться в Спільній заяві президентів США і Європейської комісії щодо двосторонньої взаємодії з питань енергетичної безпеки, оприлюдненій в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Ми разом віддані енергетичній безпеці та стійкості Європи, а також прискоренню глобального переходу до чистої енергії. Ми також поділяємо мету щодо енергетичної безпеки України та поступальну інтеграцію України в газовий та електроенергетичний ринки ЄС», - наголошується в документі.

Читайте також: Зеленський і Байден узгодили спільні дії на майбутнє

Зазначається, що взаємодія між Вашингтоном і Брюсселем активно відбувається, зокрема у форматі Ради з питань енергетики США-ЄС. При цьому, акцент робиться як на диверсифікації енергопостачання в Європу, так і скорішого переходу від викопного палива до чистої енергії.

«Сполучені Штати і ЄС спільно працюють над подальшим достатнім і своєчасним постачанням природного газу до ЄС з різних джерел по всьому світу, щоб уникнути збоїв у поставках, включно з тими, що можуть виникнути в результаті подальшого вторгнення Росії в Україну», - зазначається в заяві.

У цьому зв’язку підкреслюється, що США вже є найбільшим постачальником у Європу зрідженого газу (LNG). Наразі відбуваються контакти з урядами та операторами інших країні з усього світу «щодо доставки додаткових обсягів природного газу до Європи з різних джерел».

Читайте також: Оператор ГТС подав заявку на участь у сертифікації Nord Stream 2

У документі наголошується, що зріджений газ у короткостроковій перспективі «може підвищити безпеку», але США та ЄС продовжать забезпечувати перехід до нульових викидів.

«Ми зобов’язуємось активізувати наше стратегічне співробітництво в енергетичній сфері для безпеки постачання, а також працюватимемо разом, щоби забезпечити надійні й доступні поставки енергії громадянам і підприємствам ЄС та його сусідів»,- підкреслюється в спільній заяві.

Читайте також: Очікуємо траншів: Зеленський розповів про фінансову допомогу іноземних держав

Як повідомляв Укрінформ, уряд США неодноразово заявляв, що докладає спільних із ЄС і європейськими країнами зусиль для посилення енергобезпеки Європи на тлі поточної агресії РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-