Газ за пільговими цінами закупляють близько 260 виробників соціальних продуктів - Шмигаль

Газ за пільговими цінами закупляють близько 260 виробників соціальних продуктів - Шмигаль

Укрінформ
У торгах із продажу газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціально значущі продовольчі продукти, беруть участь близько 260 виробників.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"На сьогоднішній день близько 260 компаній, які виробляють основні продукти споживання, що мають соціальну значущість, які визначені у постанові уряду, мають можливість закуповувати газ на біржі по цінах від 11 000 до 18 000 грн (за тис. куб. м. - авт.)", - сказав Шмигаль.

Він додав, що така ціна є нижчою від ціни на міжнародному ринку і це дозволяє виробникам не підвищувати ціни на свою продукцію.

Читайте також: Шмигаль: Влада має забезпечити, щоб доходи людей зростали швидше за ціни

Як повідомлялося, уряд 12 січня 2022 року затвердив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. Виробники продтоварів закупили 14,2 млн кубометрів газу на січень та лютий 2022 року.

Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-