Шмигаль: Влада має забезпечити, щоб доходи людей зростали швидше за ціни

Шмигаль: Влада має забезпечити, щоб доходи людей зростали швидше за ціни

Укрінформ
Міністерство економіки щоденно отримує дані моніторингу від облдержадміністрацій про ціни на соціально значущі товари, і за потреби уряд ухвалює необхідні рішення.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Міністерство економіки на щоденній основі...через обласні державні адміністрації збирає моніторинг цін на соціально значущі товари. Відповідно уряд, коли ми бачимо, що вже люди не справляються, вживаємо заходів", - сказав Шмигаль.

Він додав, що уряд регулює націнку на пальне, газ та соціально значущі продукти харчування.

За словами глави уряду ,влада має забезпечити, щоб доходи людей зростали швидше, ніж зростають ціни в умовах ринкової економіки.

Читайте також: Виробники соціальних продтоварів закупили 14,2 мільйона кубів газу за пільговими цінами

Як повідомлялося, уряд 12 січня 2022 року затвердив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії.

Також 12 січня Кабмін постановив, що на період дії карантину встановлюється граничний рівень торговельної надбавки в розмірі 10% від оптово-відпускної ціни на: гречану крупу, цукор-пісок, пшеничне борошно першого ґатунку, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна першого ґатунку), пастеризоване молоко жирністю 2,5% (у плівці), курячі яйця категорії С1, курячу тушку та вершкове масло жирністю 72,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-