Виробники соціальних продтоварів закупили 14,2 мільйона кубів газу за пільговими цінами

Виробники соціальних продтоварів закупили 14,2 мільйона кубів газу за пільговими цінами

Укрінформ
На торгах із продажу газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціально значущі продовольчі продукти, було реалізовано 14,2 млн кубометрів газу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що торги з продажу газу на січень тривали з 17 по 21 січня 2022 року. За результатами торгів із постачання в третій декаді січня реалізовано 2,6 млн куб. м. газу. Цією процедурою скористалися 108 товаровиробників різної форми власності.

Також із 19 по 21 січня тривали торги з продажу на лютий газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціальні продукти. За результатами торгів реалізовано 11,6 млн куб. м газу. Участь у торгах взяли суб’єкти господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість (споживачів природного газу), які подавали «заявку споживача» для постачання газу в лютому за відповідною формою.

Зазначається, що 21 січня 2022 року Мінагрополітики внесло зміни до затвердженого наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 5 січня 2022 року № 3. Зокрема, було скорочено перелік суб'єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продуктів харчування, що мають істотну соціальну значущість: борошна пшеничного (КВЕД – 10.61), молока пастеризованого (КВЕД – 10.51), хліба житньо-пшеничного (КВЕД – 10.71), яєць курячих (КВЕД – 01.47), птиці (тушка куряча) (КВЕД – 10.12) та олії соняшникової (КВЕД – 10.41)». Тепер у списку знаходиться 6803 виробники.

Читайте також: Торги газом для виробників продтоварів планують проводити двічі на місяць

Як повідомлялося, уряд 12 січня 2022 року затвердив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість.

Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-