Уряд надасть дотацію 66 громадам у межах домовленостей про непідвищення тарифів

Уряд надасть дотацію 66 громадам у межах домовленостей про непідвищення тарифів

Укрінформ
Кабінет Міністрів надасть окрему дотацію 66 громадам у межах домовленостей про непідвищення тарифів на опалення та гарячу воду до кінця опалювального сезону.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Уряд узяв на себе зобов'язання. Є 66 громад, у яких індекс податкостпроможності нижчий, і їх треба підтримати. Буде надана окрема дотація, для того щоб вони могли свої бюджети в нормальному стані тримати при тих тарифах, які захищають на сьогодні людей", - сказав глава уряду.

Він наголосив, що Кабмін і місцева влада співпрацюють, щоб тарифи для населення у різних населених пунктах були економічно обгрунтованими.

За словами Шмигаля, за результатами року загалом держава передала громадам понад 30 мільярдів гривень у межах Меморандуму про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Глава уряду також звернув увагу, що з боку органів місцевого самоврядування також будуть внески, але вони будуть значно меншими та в межах можливостей місцевих бюджетів.

Читайте також: Шмигаль доручив Нафтогазу провести аудит контрактів на газ для населення

Як повідомлялося, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня 2021 року підписали Меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Він передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у межах цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-