Шмигаль доручив Нафтогазу провести аудит контрактів на газ для населення

Шмигаль доручив Нафтогазу провести аудит контрактів на газ для населення

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив НАК "Нафтогаз України" закупити послуги з проведення аудиту діяльності компанії у частині контрактів з фіксованими цінами на газ для населення.

Відповідне протокольне рішення на засіданні уряду озвучив перший заступник міністра економіки Денис Кудін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протокольне рішення щодо діяльності НАК "Нафтогаз України" на виконання домовленостей з Міжнародним валютним фондом. З метою належного виконання зобов'язань України, визначених у меморандумі про економічну та фінансову політику 8 листопада 2021 року... акціонерному товариству "НАК "Нафтогаз України" здійснити закупівлю послуг, пов'язану із проведенням незалежного аудиту міжнародно визнаною компанією", - сказав Кудін.

За його словами, аудит буде зосереджений на визначенні того, наскільки діяльність Нафтогазу та контракти із фіксованими цінами на газ для побутових споживачів є субсидіюванням населення та теплокомуненерго.

Кудін зазначив, що при закупівлі послуг буде використовуватися переговорна процедура.

Читайте також: Опалювальний сезон проходить стабільно - Шмигаль

Як повідомлялося, Нафтогаз зафіксував ціну "блакитного палива" на опалювальний сезон для населення (7,96 грн за кубометр без транспортування) та бюджетних організацій (13,7 грн за кубометр без ПДВ та транспортування).

Для ТКЕ компанія пропонує трирічний контракт із ціною газу на перший рік 7,42 грн за один кубометр (з 1 червня 2021 року по 31 травня 2022 року, з ПДВ, без урахування тарифу оператора газотранспортної системи).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-