Зеленський обговорив з єврокомісаром Варгеї зміцнення енергетичної безпеки

Зеленський обговорив з єврокомісаром Варгеї зміцнення енергетичної безпеки

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із комісаром ЄС з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї заходи для енергетичної безпеки України та країн Європейського Союзу.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

"Окремо під час зустрічі були обговорені конкретні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки України та країн ЄС в умовах сучасних безпекових викликів", - розповіли в ОП.

Глава держави також високо оцінив результати грудневого саміту Східного партнерства у Брюсселі, передусім схвалення амбітного Економічного та інвестиційного плану для країн-партнерів. Зазначається, що вказаний план передбачає фінансування здійснення реформ у низці важливих галузей шляхом виділення коштів на реалізацію конкретних проектів.

Читайте також: Єврокомісія планує мобілізувати до €6,5 мільярда інвестицій для підтримки економіки України

У цьому зв’язку Президент відзначив, що одним із найбільших пріоритетів для України є забезпечення енергоефективності, адже у 2022 році наша держава розпочинає програму «Велика термомодернізація», що дасть змогу провести утеплення багатоповерхових будинків, шкіл та лікарень по всій країні.

«Попри актуальні безпекові виклики Україна продовжує реалізацію важливих економічних проєктів. Тож рішення ЄС передбачити майже 2 мільярди євро на реалізацію інвестиційних проєктів в Україні є конкретним виявом підтримки від наших європейських партнерів. Поряд з раніше ухваленим рішенням Єврокомісії щодо надання макрофінансової допомоги обсягом 1,2 мільярда євро це є важливим внеском у стабільний розвиток української економіки», – сказав Зеленський.

Президент подякував Європейському Союзу за тверду підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, а також закликав до збереження єдності усіх держав-членів ЄС у цих непростих умовах.

Як повідомляв Укрінформ, єврокомісар з питань розширення та сусідства Олівер Варгеї здійснює візит до України 26-27 січня.

24 січня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

За її словами, ця підтримка допоможе Україні "задовольнити фінансові потреби через імовірний збройний конфлікт та підтримати зусилля України щодо зміцнення її стійкості".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-