АРМА торік утричі збільшило надходження до бюджету

АРМА торік утричі збільшило надходження до бюджету

Укрінформ
Надходження до держбюджету України від управління активами у 2021 році склали майже 42 млн грн, що майже утричі перевищило суму надходжень від управління активами у 2020 році.

Про це повідомляє пресслужба Агентства з розшуку та менеджменту активів за підсумками роботи відомства за 2021 рік, передає Укрінформ.

“Зокрема, надходження до державного бюджету України від управління активами у 2021 році склали майже 42 млн грн, що майже утричі перевищило суму надходжень від управління активами у 2020 році (15,7 млн грн)”, - йдеться в повідомленні.

Водночас в АРМА зазначають, що депозитний портфель сягнув рекордної суми – 761 мільйон у гривневому еквіваленті. На арештовані грошові кошти нараховано понад 38,2 млн грн у вигляді відсотків. Отже, за 12 місяців завдяки управлінню майновими арештованими активами та грошовими коштами АРМА згенерувало близько 80 млн грн доходів.

Читайте також: Прокуратура передала АРМА вибухівки на понад 5 мільярдів

Крім того, станом на кінець 2021 року до Реєстру арештованих активів АРМА внесло понад 15 тис. записів про житлову та нежитлову нерухомість, земельні ділянки, майнові комплекси, транспорт, різноманітні товари, а також грошові кошти, корпоративні права, акції та інші активи.

Для відбору професійних управителів з метою збереження вартості арештованих активів з січня по грудень 2021 року АРМА оголосило 220 публічних конкурсів.

Серед відібраних управителів – великі приватні та державні компанії, які отримали в тимчасове користування, зокрема, нафтопродуктопровід «Самара-Західний напрямок» (управитель АТ «Укртранснафта»), готельно-ресторанний комплекс «Сухолуччя» (ТОВ «7 днів), 12 річкових барж (ПрАТ «Українське дунайське пароплавство»), акції ПАТ «Донецькоблгаз», 47 об’єктів нерухомості в Запоріжжі (ТОВ «Торенерджі груп») та ін.

В АРМА зазначають, що завдяки управлінню цими активами у 2021 році суттєво збільшили позитивну динаміку надходжень до державного бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, на кінець 2021 року АРМА розшукало активи вартістю понад 13,5 мільярда у гривневому еквіваленті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-