Прокуратура передала АРМА вибухівки на понад 5 мільярдів

Прокуратура передала АРМА вибухівки на понад 5 мільярдів

Фото
Укрінформ
Спеціалізована прокуратура вилучила з незаконного обігу та передала Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, вибухівку ринковою вартістю понад 5 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“Суд прийняв рішення про передачу АРМА понад 3 тисяч тонн вибухових речовин - порохових зарядiв вартістю понад 5 млрд грн”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства у 2010 році одне з приватних підприємств Запорізької області, не маючи передбаченого законом дозволу, за 15 тис грн придбало вибухівку у підприємства, яке мало право її утилізувати. Ці вибухові речовини – пороховi заряди, призначенi для спорядження турбореактивних снарядiв та ракет до реактивних систем залпового вогню. Їх ринкова вартість, за попередньою оцінкою, становить більше 5 млрд грн.

Читайте також: АРМА з початку року розшукало активів на ₴13,5 мільярда

Упродовж усього часу вибухівка безоплатно зберігалась на 6 тис кв м території одного з військових арсеналів. Це перешкоджало використанню зайнятих потужностей для потреб Збройних Сил України та призвело до значних витрат оборонного відомства.

Прокурори визнали вибухівку доказом у кримінальному провадженні.

Слідство у даній справі проводять працівники Нацполіції і СБУ в Кіровоградській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-