МВФ погіршив прогноз глобального зростання економіки на 2022 рік

МВФ погіршив прогноз глобального зростання економіки на 2022 рік

Укрінформ
Глобальна світова економіка у 2022 році матиме повільнішу динаміку зростання, ніж прогнозувалося кілька місяців тому, що пов’язано зі стрімким поширенням COVID-варіанту Омікрон.

Про це йдеться у свіжому огляді МВФ «Перспективи світової економіки» (WEO), оприлюдненому у вівторок, повідомляє Укрінформ.

«Очікується, що глобальне зростання зменшиться з 5,9% у 2021 році до 4,4% у 2022 році»,- зазначається в документі.

Таким чином, у новому аналізі МВФ прогноз зростання на 2022 рік є нижчим на 0,5%, ніж у попередньому WEO, випущеному в жовтні минулого року. У фонді пов’язують це, зокрема, зі значним зниженням прогнозів для двох найбільших економік – США й Китаю на тлі нових викликів пандемії.

Водночас, МВФ очікує порівняно кращу динаміку глобального зростання в 2023 році – до 3,8 %. Як зазначають у Фонді, хоча це на 0,2% вище, ніж у попередньому прогнозі, здебільшого така цифра відображає «механічне зростання» після того, як нинішнє уповільнення зникне в другій половині 2022 року.

Водночас, у останньому аналізі МВФ зауважується, що очікується довше збереження підвищеної інфляції, ніж передбачалося раніше. Крім того, в нинішньому році збережуться перебої в ланцюгах поставок та високі ціни на енергоносії.

Читайте також: МВФ прогнозує у 2022 році повільне відновлення світової економіки

Як повідомляв Укрінформ, МВФ регулярно публікує доповідь «Перспективи світової економіки», яка вважається одним із найбільш авторитетних прогнозів розвитку економічної ситуації як у глобальному вимірі, так і в окремих регіонах та країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-