Уряд виконує бюджет, із соціальними виплатами все в порядку - Шмигаль

Уряд виконує бюджет, із соціальними виплатами все в порядку - Шмигаль

Укрінформ
Уряд виконує всі соціальні зобов’язання та держбюджет, ключовий меседж - не панікувати і не робити безпідставних інформаційних наголосів, зберігати спокій та займатися своєю роботою.

Про це під час брифінгу за підсумками засідання РНБО сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

"Бюджет України уряд виконує і виконує всі соціальні зобов’язання, достатньо коштів в бюджеті для виплат повної суми субсидій, достатньо коштів для виплат всіх зарплат бюджетникам. У нас на сьогодні повністю будуть виконані всі ці зобов'язання... Ключовий меседж - не панікувати, не робити безпідставних інформаційних наголосів, дуже важливо з точки зору економіки зберігати спокій і займатися свою роботою", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Уряд очікує на перегляд програми з МВФ у лютому – Шмигаль

Як додав Прем’єр-міністр, з січня 2022 року всі медичні працівники отримують підвищену зарплату — не менше 20 тис. грн для лікарів і 13,5 тис грн для середнього медпресоналу, підвищено з 1 січня стипендії для студентів — 2 тис. грн і 1 250 грн для студентів закладів профтехосвіти. З 1 лютого на 10% будуть підвищені заробітні плати у всій структурі МВС, в повному обсязі виплачуються кошти за програмою єПідтримка, якою вже скориталося більше 7,5 млн громадян. Він нагадав, що з 24 січня громадяни віком 60+ можуть купувати ліки за кошти з програми єПідтримка.

Надалі, за словами прем’єра, програма розширюватиметься.

Також із 1 березня очікується індексація пенсій для всіх пенсіонерів на 14%.

Читайте також: Загроз для економіки немає, заважає лише інформаційний тиск - Шмигаль

"В середньому пенсія збільшиться на 500 грн. Відповідно 5 млн 900 тис. одержувачів страхових пенсій, призначених до 2019 року, отримають доплати в середньому до 500 грн. Відповідно військові пенсіонери, ліквідатори з інвалідністю отримають також підвищення на 700 на 1500 грн пенсії. Будуть збільшені мінімальні пенсії для тих пенсіонерів, які не мали відповідно страхового стажу. Крім того, збільшаться розмір державної допомги і збільшиться розмір доплати до пенсій для людей 80+, 70+", - сказав Шмигаль.

Крім того, додав він, Кабінет Міністрів виконав зобов'язання, які взяв на себе відповідно до меморандуму про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років.

"Як і було обіцяно, тарифи на електроенергію, тарифи на газ залишаються незмінними. Відповідно до підписаного меморандуму з органами місцевого самоврядування уряд виконав усі свої зобов'язання", - сказав Шмигаль.

Зокрема, місцева влада отримала додаткові кошти для того, щоб не підвищувати тарифи на опалення та гарячу воду до кінця опалювального сезону.

Читайте також: Тарифи на тепло та гарячу воду не зростуть до кінця опалювального сезону – Шмигаль

Як повідомлялося, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня 2021 року підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Із 19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма єПідтримка, що передбачає виплату 1 тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти може отримати кожен громадянин України, котрий досяг 18 років і має в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації. Уряд 19 січня ухвалив рішення щодо розширення цієї програми. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн на ліки. Крім того, уряд також розширить дію програми єПідтримка на дітей віком 12-17 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-