Загроз для економіки немає, заважає лише інформаційний тиск - Шмигаль

Загроз для економіки немає, заважає лише інформаційний тиск - Шмигаль

Укрінформ
Наразі в Україні не існує загроз функціонуванню національної економіки.

Про це на брифінгу за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загроз функціонуванню національній економіці немає, окрім інформаційного, особливо дезінформаційного тиску. Інших чинників, які можуть дестабілізувати національну економіку на сьогодні немає", - сказав Шмигаль.

Він закликав співвітчизників зберігати спокій, адже ситуація, за його словами, нині є стабільною, а паніка може негативно вплинути на економіку країни.

Читайте також: Уряд очікує на перегляд програми з МВФ у лютому – Шмигаль

«Дуже важливо зараз не панікувати. Треба розуміти, що ми можемо розраховувати на наших іноземних партнерів, що економіка нашої країни, золотовалютні запаси та стабільність економіки абсолютно гарантують нам спокійне проходження цього періоду», - сказав Шмигаль.

За його словами, іноземні партнери підтримують Україну. Часто це відбувається одразу після спілкування з Президентом України Володимиром Зеленським, адже вони розуміють, як дезінформація може вплинути на економіку нашої держави та як може спричинити дестабілізацію. Глава уряду закликав зберігати спокій та займатися кожен своєю роботою.

Читайте також: В ОП анонсували енергетичний бізнес-форум у Києві за участю міжнародних партнерів

Він зауважив, що наразі в Україні один із найвищих рівнів золотовалютних запасів - понад 30 млрд доларів - що дозволяє забезпечити стабільний курс на валютному ринку. Крім того, минулого року було повністю виконано бюджет, а доходи якого зросли на 206 млрд грн порівняно з 2020 роком. Шмигаль підкреслив, що у 2021 році відбулося зростання експорту товарів на 38%, імпорту - на 33%.

Очільник уряду повідомив, що на сьогодні на єдиному казначейському рахунку знаходиться 55,115 млрд грн у гривні та іноземній валюті. При цьому навантаження за виплатами із бюджету зовнішнім кредиторам до вересня буде помірним.

За словами Шмигаля, за минулий рік в Україну надійшло понад 6,5 млрд доларів інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-