Укренерго сертифікувало ще чотири енергоблоки АЕС для участі у ринку допоміжних послуг

Укренерго сертифікувало ще чотири енергоблоки АЕС для участі у ринку допоміжних послуг

Укрінформ
НЕК "Укренерго" видала свідоцтва про відповідність вимогам до допоміжних послуг в частині резервів підтримання частоти ще 4 енергоблокам українських атомних електростанцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укренерго.

"НЕК «Укренерго» видала Запорізькій АЕС (енергоблок №4), Южно-Українській АЕС (енергоблок №1) та Хмельницькій АЕС (енергоблоки №1 та №2) НАЕК «Енергоатом» Свідоцтва про відповідність вимогам до допоміжних послуг (ДП) в частині резервів підтримання частоти (РПЧ) з обсягом ±20 МВт для кожного енергоблоку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вже 6 із 15 енергоблоків АЕС можуть надавати резерви в енергосистемі: енергоблоки №1,2, 4 Запорізької АЕС, енергоблок №1 Южно-Української АЕС, енергоблоки №1 та №2 Хмельницької АЕС. Загальний сертифікований обсяг РПЧ НАЕК «Енергоатом» зріс втричі — з ±40 до ±120 МВт.

"Збільшення кількості енергоблоків АЕС на ринку допоміжних послуг сприятиме підвищенню надійності енергосистеми України та посилить конкуренцію між постачальниками ДП. Водночас забезпечення достатніх обсягів саме РПЧ — одна з ключових вимог для синхронізації ОЕС України з континентальною мережею Європи ENTSO-E", - наголосили в Укренерго.

На сьогодні у торговій зоні «ОЕС України» надавати енергосистемі допоміжні послуги можуть 20 електростанцій, з яких 8 можуть надавати послуги підтримання частоти. Сумарний обсяг сертифікованих РПЧ складає ±371 МВт. Резерви відновлення частоти (РВЧ) становлять 1774 МВт, з них симетричних — ±1067 МВт, ручних РВЧ — на завантаження 4151 МВт і на розвантаження 4100 МВт, резервів заміщення (РЗ) — на завантаження або розвантаження 4840 МВт.

Читайте також: Укренерго подало заявку на отримання статусу члена-спостерігача в ENTSO-E

Як повідомлялося, у вересні 2021 року НЕК "Укренерго" сертифікувала систему накопичення системи накопичення енергії на Запорізькій теплоелектростанції для участі у ринку допоміжних послуг, збільшивши обсяг резервів підтримки частоти та автоматичних резервів відновлення частоти цієї станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-