Укренерго подало заявку на отримання статусу члена-спостерігача в ENTSO-E

Укренерго подало заявку на отримання статусу члена-спостерігача в ENTSO-E

Інфографіка
Укрінформ
НЕК "Укренерго" подало заявку на отримання статусу члена-спостерігача в європейській мережі передачі електроенергії ENTSO-E.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Зазначається, що здобуття статусу члена-спостерігача є кроком до постійного членства компанії в ENTSO-E, а відповідно і до повноцінної інтеграції України в європейський електроенергетичний простір. Статус члена-спостерігача надасть НЕК «Укренерго» нові можливості, які будуть сприяти інтеграції об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України до енергосистеми континентальної Європи у 2023 році.

«Крім того, ще до переходу на паралельну роботу з європейською енергосистемою ми можемо стати дотичними до внутрішніх процесів ENTSO-E», - підкреслили у компанії.

Статус члена-спостерігача в ENTSO-E дозволяє брати участь у засіданнях регіональної групи організації "Континентальна Європа". Представники Укренерго також зможуть увійти до робочих та експертних груп ENTSO-E, які займаються питаннями розвитку ринку електроенергії, балансування, допоміжних послуг, електронного обміну даними тощо.

Крім того, фахівці Укренерго зможуть отримати доступ до інформаційних платформ та ІТ-інструментів, якими користуються оператори систем передачі ENTSO-E. Рішення про надання Укренерго статусу члена-спостерігача має бути ухвалено на засіданні асамблеї ENTSO-E.

Як повідомлялося, консорціум європейських операторів систем передачі підтвердив можливість синхронізації ОЕС України із європейською мережею передачі електроенергії ENTSO-E.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), 17 грудня прийняла остаточне рішення про сертифікацію НЕК "Укренерго" за стандартами ISO. Сертифікація Укренерго є однією з умов синхронізації ОЕС України з ENTSO-E.

ENTSO-E – європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-