Україна може підписати ЗВТ з Туреччиною у лютому — депутат

Україна може підписати ЗВТ з Туреччиною у лютому — депутат

Ексклюзив
Укрінформ
Угода про вільну торгівлю України з Туреччиною може бути підписана у лютому, під час візиту Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана в Київ, де заплановано проведення засідання Стратегічної ради високого рівня.

Про це в коментарі Укрінформу за результатами першого дня візиту в Анкару розповів співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Туреччиною Роман Грищук.

«У ході візиту говорили про економічні питання, про зону вільної торгівлі. Зараз ми за один крок до підписання Угоди про вільну торгівлю. Сподіваємося, що 3 лютого, коли відбудеться візит пана Ердогана в Україну, цю угоду буде підписано, що дасть ще більший поштовх до досягнення цілі - 10 млрд доларів торгового обороту між Україною і Туреччиною», - сказав Роман Грищук.

У ході зустрічей в парламенті та Міністерстві закордонних справ Туреччини українські парламентарії подякували за підтримку Туреччиною територіальної цілісності України, підтримку Кримської платформи та участь в її установчому саміті.

Читайте також: Укладання нових угод про ЗВТ дасть поштовх українському експорту - Мінекономіки

Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Туреччиною Роман Грищук висловив сподівання, що нинішній візит стане поштовхом до налагодження більш тісних зв’язків між парламентами України та Туреччини. Цього року очікується офіційний візит спікера Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Мустафи Шентопа в Україну.

Під час візиту в Анкару представники депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Турецькою Республікою зустрілися зі головою Великих національних зборів (парламенту) Туреччини Мустафою Шентопом, радником президента Туреччини Ялчином Топчу, головою українсько-турецької міжпарламентської групи дружби з турецької сторони, депутатом парламенту Тугрулом Тюркешем та членами цієї групи, головою турецької парламентської делегації в ПАРЄ Ахметом Їлдизом, головою комітету у закордонних справах парламенту Туреччини Акіфом Киличем, заступником міністра закордонних справ Туреччини Явузом Селімом Кираном.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність розширення угод про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, Канадою й Ізраїлем та розраховує підписати таку угоду з Туреччиною на початку 2022 року.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-