Зеленський: Маємо розширювати угоди про ЗВТ з Євросоюзом, Канадою та Ізраїлем

Зеленський: Маємо розширювати угоди про ЗВТ з Євросоюзом, Канадою та Ізраїлем

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність розширення угод про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, Канадою й Ізраїлем та розраховує підписати таку угоду з Туреччиною на початку наступного року.

Про це він зазначив на конференції керівників закордонних дипломатичних установ України «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Української продукції за кордоном має ставати більше щоденно, ми маємо розширювати угоди про ЗВТ з ЄС, Канадою, Ізраїлем, фіналізуємо, дуже в це вірю, ЗВТ з Туреччиною. Хотілося б зробити це на початку наступного року, коли буде візит президента Ердогана в Україну”, - сказав Зеленський.

Крім того, він підкреслив, що потрібно рухатися до лібералізації торгівлі зі США, Японією та іншими перспективними міжнародними партнерами.

Також Президент відзначив, що Україна не використовує потенціал ринків в Індії, Китаї, Латинській Америці, Близькому Сході, Африці та наголосив на потребі “відходити від шаблонного бачення, шукати постійно нові можливості”.

“Результат - і він вимірюється не кількістю заяв про ту чи іншу підтримку нашої держави, ми дуже вдячні, але тим не менше, не кількістю дописів у Фейсбуці чи у Твіттері, а конкретними обсягами підтримки, а конкретними проєктами, об’єктами, інвестиціями. Конкретика! Менше політики - більше економіки. Бо, зрештою, саме економіка і спільний економічний інтерес тих чи інших держав зміцнює політичне партнерство між країнами”, - переконаний Президент.

Як повідомлялося, 21-22 грудня у президентській резиденції «Синьогора» в с. Гута на Івано-Франківщині відбувається конференція українських послів в іноземних державах «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави»

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-