Зеленський відкрив конференцію українських послів у Гуті

Зеленський відкрив конференцію українських послів у Гуті

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський відкрив конференцію послів України в іноземних державах «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави» у резиденції «Синьогора» у Гуті на Івано-Франківщині.

Як заявив глава держави, на заході мають розповісти про нові принципи й підходи в зовнішній політиці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент запевнив, що великі збори українських послів у Гуті будуть не сухим звітом чи доповідями, а діалогом.

“Наша розмова буде така сімейна, предметна, це - не сухий звіт, це - щирий, відкритий діалог. Не просто доповіді, а саме діалог. Не з’їзд політбюро ЦК, а брейншторм”, - зазначив Зеленський.

Президент нагадав, що відтепер такі збори послів проходитимуть щорічно.

Також глава держави анонсував, що на нинішній конференції послів будуть презентовані нові принципи й підходи дипломатії.

“Ми маємо змінити стиль і філософію своєї зовнішньої політики”, - підкреслив Зеленський.

Очікується, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підіб’є дипломатичні підсумки 2021 року та розповість про пріоритети роботи МЗС України у 2022 році.

У другий день конференції пройдуть пленарні сесії за участю Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Почесним гостем цьогорічної конференції стане міністр закордонних справ Республіки Польща Збігнєв Рау, який звернеться із промовою до послів України. Із відеозверненням до учасників конференції також звернеться новопризначена федеральна міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Упродовж конференції обговорюватимуться питання реалізації напрямів Стратегії зовнішньополітичної діяльності України, зокрема, європейської та євроатлантичної інтеграції, посилення присутності на Близькому Сході, в Африці та в Латинській Америці.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-