Тарифи на електроенергію і газ для населення до кінця опалювального сезону не зростуть - ОП

Тарифи на електроенергію і газ для населення до кінця опалювального сезону не зростуть - ОП

Укрінформ
Зростання тарифів на рівні інфляції на доставку й розподіл газу та підвищення тарифів на електроенергію для обленерго не вплине на ціни на ці енергоресурси для населення.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

За його словами, можливе незначне корегування деяких тарифів у межах інфляційних очікувань на рівні 10-11%, зокрема тарифів на розподіл та доставку газу, але ціна газу для населення впродовж нинішнього опалювального сезону не зростатиме.

«Уряд виділив суттєві кошти, щоб зберегти тарифи на газ для населення фактично на рівні минулого року – нижче 8 гривень за кубометр. Уряд також виділив кошти для забезпечення пільговим газом муніципальних теплокомуненерго, щоб населення отримало опалення практично за цінами минулого року», – розповів заступник керівника ОП.

Крім того, Шурма зазначив, що ціни на електроенергію для населення цьогоріч також вдалося втримати від зростання, а для деяких категорій споживачів – навіть знизити.

Він підкреслив, що підвищення тарифів на постачання або розподіл електроенергії для обленерго жодним чином не вплине на вартість цього енергоносія для населення.

Заступник очільника ОП запевнив, що українська влада вжила низку системних заходів, щоб уникнути різкого зростання тарифів на житлово-комунальні послуги на тлі подорожчання енергоресурсів у світі.

Також він закликав громадян України звертати увагу на факти, а не на політичні спекуляції.

«Коли нема що придумати, то розхитують тему тарифів для населення. Ми змогли реалізувати комплексну програму, щоб не допустити різкого зростання, як це сталося в інших країнах, але безвідповідальні політики-популісти все одно намагаються спекулювати на цій темі. Хоча факти говорять самі за себе», – резюмував Шурма.

Як повідомлялося, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальний період 2021-2022 років. Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-