У порту «Південний» розвантажують три судна з вугіллям

У порту «Південний» розвантажують три судна з вугіллям

Фото
Укрінформ
Портові оператори морського порту “Південний” одночасно здійснюють обробку трьох суден, і загальна вага енергетичного вугілля на них - 215 тисяч тонн.

Як передає Укрінформ, про це інформує у Фейсбуці пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Зазначається, що два судна перебувають на причалах держпідприємства “МТП Южний” і одне - на причалі приватного термінала “ТІС Вугілля”.

“ДП “МТП Южний” обробляє судно “Kyoto Star” з 82 500 тонн енергетичного вугілля для ПАТ “Центренерго” та судно “Saphira” із 77 500 тонн енергетичного вугілля для ТОВ “ДТЕК Трейдинг”. На причалі “ТІС Вугілля” здійснюється обробка судна “Santa Maria” з 55 000 тонн енергетичного вугілля для ТОВ “ДТЕК Трейдинг”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у грудні 2021 року планується прибуття ще 4 суден із загальною вагою вантажу 364 500 тонн енергетичного вугілля.

У міністерстві нагадали, що 17 грудня за участю Президента України Володимира Зеленського відбулося засідання координаційного енергетичного штабу щодо ситуації в енергетичній сфері та проходження опалювального сезону.

Зокрема, представники уряду повідомили, що наразі законтрактовані поставки імпортного вугілля морем на грудень і січень та розпочато відповідну роботу для забезпечення поставок на лютий і березень. Уточнюється, що за останні два-три тижні запаси вугілля на складах зросли на 100 тис. тонн.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, на сьогодні проблема із постачанням вугілля на теплові електростанції та теплоелектроцентралі вирішена. Щомісячне постачання цього палива становить 2 млн тонн при споживанні 1,7 млн тонн.

Фото: Мінінфраструктури, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-