«Українцям не варто хвилюватися»: Шмигаль заявив про стабільну ситуацію в енергетиці

«Українцям не варто хвилюватися»: Шмигаль заявив про стабільну ситуацію в енергетиці

Укрінформ
Координаційний енергетичний штаб провів засідання, за результатами якого було зроблено доповідь Президенту Володимиру Зеленському про ситуацію енергетичній системі України.

Про це на брифінгу у пресцентрі Офісу Президента України заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щойно завершилося засідання Координаційного енергетичного штабу. За результатами роботи такого штабу була зроблена доповідь Президенту щодо ситуації в енергетичній системі України», - сказав прем'єр.

За його словами, українцям не варто хвилюватися, адже ситуація в енергетиці є абсолютно стабільною, контрольованою, «звичайно ж напруженою, як і в кожний опалювальний сезон, осінньо-зимовий період, особливо на фоні енергетичної кризи у Європі».

Він додав, що наразі НКРЕКП приймає відповідне рішення щодо запровадження додаткової послуги, за допомогою якої на Луганську ТЕС зможе подаватись газ за «адекватною ціною» через фізичну неможливість завезення на неї вугілля.

«Хочу запевнити мешканців Луганщини, зокрема тих населених пунктів, які опалюються від Луганської ТЕС, що тепло і світло буде – уряд для цього зробив усе необхідне», - заявив Прем’єр-міністр.

Глава уряду заначив, що на засіданні присутні скоординували свій план дій, аби ситуація і надалі залишалася під контролем.

Як повідомляв Укрінформ, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив сьогодні, 17 грудня, що новина про начебто направлення звіту Служби безпеки України до Кабінету Міністрів щодо можливої зупинки деяких теплогенеруючих підприємств є інформаційною хвилею, яка не відповідає дійсності.

Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді, посилаючись на особисту розмову з Прем‘єр-міністром Денисом Шмигалем. "Я тільки що підходив до Прем‘єра, він сказав, що не розуміє. Ніякого попередження СБУ в нього немає. Каже, що це якась інформаційна хвиля, яка не відповідає дійсності", – сказав Арахамія.

Раніше у деяких ЗМІ з‘явилася інформація, начебто СБУ направила до Кабінету Міністрів звіт, в якому попереджає уряд про загрозу сталого проходження осінньо-зимового періоду внаслідок можливої зупинки теплогенеруючих підприємств, що забезпечують населення тепловою енергією.

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді сьогодні ж, 17 грудня, Шмигаль запевнив, що на сьогодні проблема із постачанням вугілля на теплові електростанції та теплоелектроцентралі вирішена, щомісячне постачання палива становить 2 млн тонн при споживанні 1,7 млн тонн.

Прем'єр також наголосив, що до кінця цього опалювального сезону тарифи на комунальні послуги не змінюватимуться.

У п’ятницю, 17 грудня, в ОПУ анонсували брифінг щодо створення координаційного енергетичного штабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-