Шмигаль переконаний, що Україна і Туреччина підпишуть угоду про ЗВТ у 2022 році

Шмигаль переконаний, що Україна і Туреччина підпишуть угоду про ЗВТ у 2022 році

Укрінформ
Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль висловив переконання, що Україна і Туреччина підпишуть угоду про зону вільної торгівлі наступного року.

Про це він сказав під час гала-івенту «Україна та світ попереду - 2022», організованого виданням «Новое время», передає кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний, що наступного року ми підпишемо цю угоду. В лютому має бути візит президента Туреччини в Україну. Я думаю, що до цього часу ми вийдемо на збалансовану угоду», — сказав Шмигаль.

Він також наголосив, що торгово-економічні відносини України та Туреччини «бурхливо розвиваються» і українська сторона доклала політичні зусилля для того, щоб вийти на погодження і підписання угоди про спільну торгівлю.

Як повідомляв Укрінформ, у червні глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україні й Туреччині до укладання Угоди про вільну торгівлю лишилося зробити останній крок, який є найважливішим та найчутливішим водночас. Такий крок вимагає компромісу обох сторін. У вересні заступник міністра закордонних справ України, посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що сільськогосподарська і металопродукція викликають найбільші дискусії під час обговорення підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-