Зміни до Податкового і Митного кодексів допоможуть залучити іноземні інвестиції - Чернишов

Зміни до Податкового і Митного кодексів допоможуть залучити іноземні інвестиції - Чернишов

Укрінформ
Ухвалені Верховною Радою в першому читанні законопроєкти про зміни до Податкового та Митного кодексів допоможуть залучити іноземні інвестиції.

Як передає Укрінформ з посиланням на Міністерство розвитку громад та територій України, про це заявив очільник відомства Олексій Чернишов.  

Як зазначається, ухвалені парламентаріями в першому читанні законопроєкти №5688 та №5689 передбачають низку фіскальних стимулів для інвесторів в індустріальні парки (ІП).

За словами Чернишова, фіскальні стимули є одними із ключових мотиваторів, які може запропонувати держава для залучення інвестицій в ІП.

"Запропоновані зміни до Податкового та Митного кодексів допоможуть залучити іноземні інвестиції. У результаті в регіонах з’являться нові підприємства та робочі місця. І коли робочі місця з’являються в достатку, це і є справжнє доросле життя. Доросле життя для кожної громади. Крокуємо до посилення економіки як в окремих регіонах, так і в країні в цілому", — наголосив міністр.

Як зазначається, законопроєкт № 5688 передбачає зміни до Податкового кодексу України. Зокрема йдеться про:

  • звільнення від податку на прибуток резидентів індустріальних парків на 10 років за його реінвестування в розвиток інвестиційного проєкту;
  • звільнення від "оподаткування ПДВ нового устаткування (обладнання) для власного використання";
  • встановлення пільг з податку на нерухомість за рішенням органів місцевого самоврядування;
  • встановлення ставки земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності в розмірі меншому, ніж земельний податок (за рішенням органів місцевого самоврядування);
  • звільнення від сплати земельного податку (за рішенням органів місцевого самоврядування).

Законопроєкт № 5689, у свою чергу, вносить зміни до Митного кодексу України.

Зокрема документ покликаний звільнити від оподаткування митом нового устаткування (обладнання), що ввозиться учасниками індустріальних парків для власного використання.

Як нагадали в Мінрегіонів, на початку жовтня Президент України Володимир Зеленський ухвалив внесення змін до Закону "Про індустріальні парки" (№4416-1), яким запроваджені фінансові, інфраструктурні та інституційні стимули.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 16 грудня, на засіданні Верховної Ради України народні депутати в першому читанні ухвалили низку законопроєктів, серед яких - №5688 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво” та №5689 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво”.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-