Зеленський зустрівся з канцлером Австрії: говорили про інвестиції та торгівлю

Зеленський зустрівся з канцлером Австрії: говорили про інвестиції та торгівлю

Укрінформ
У межах саміту Східного партнерства Президент Володимир Зеленський провів зустріч із федеральним канцлером Республіки Австрія Карлом Негаммером.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ

Зеленський привітав Негаммера з призначенням на високу посаду та висловив переконання, що спільне історичне минуле та повага до базових цінностей допоможуть і надалі зміцнювати українсько-австрійське співробітництво.

Як зазначається, перспективність такої співпраці підтверджується результатами офіційного візиту Президента України до Австрії у вересні 2020 року.

«Частина наших домовленостей уже реалізується, оскільки австрійський бізнес визнає позитивний ефект внутрішніх реформ в Україні та відкриває нові перспективи на нашому ринку», - заявив Зеленський.

Австрія впевнено посідає шосте місце серед найбільших інвесторів в економіку нашої держави. Зростання двосторонньої торгівлі на 63% за останні дев'ять місяців свідчить про високий потенціал її подальшого розвитку.

Зеленський погодився, що співпраця двох країн також сприятиме подальшому просуванню українського бізнесу на внутрішній ринок ЄС, зокрема в межах Східного партнерства. Він також висловив сподівання на фіксацію Австрією європейської перспективи України у спільній декларації.

Президент подякував канцлеру Австрії за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та високо оцінив участь австрійської сторони в установчому саміті Кримської платформи.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 15-16 грудня перебуває з робочим візитом у Брюсселі, де бере участь у шостому саміті Східного партнерства.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-