«єПідтримка»: на виплати вакцинованим від коронавірусу цьогоріч виділять 8 мільярдів

«єПідтримка»: на виплати вакцинованим від коронавірусу цьогоріч виділять 8 мільярдів

Укрінформ
На виплати вакцинованим від коронавірусу цього року з держбюджету виділять 8 млрд грн, замість 3 млрд грн, як планували раніше.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Оскільки очікуємо збільшення звернень, прийнято рішення збільшити суму, яка буде спрямована на виплати українцям вже цього року до 8 млрд грн. Найближчим часом Верховна Рада має розглянути це питання», - зазначив Шмигаль.

Він вкотре наголосив на тому, вакцинація залишається національним пріоритетом. «Це питання безпеки країни, тому уряд продовжує впровадження програми виплат по 1 тисячі гривень для усіх вакцинованих. Ініціативна Президента реалізується у кілька етапів. На старті програма отримання коштів відбуватиметься через додаток Дія. Це найшвидший та найпростіший спосіб. Фактично 100 офлайн пунктів підтримки Дії надаватимуть допомогу по всій Україні. Ціль програми – підтримати бізнес, який постраждав внаслідок пандемії, простимулювати вакцинацію у державі», - сказав Шмигаль.

Як поінформувала співавторка законопроєкту, очільниця партії "Слуга народу", заступниця голови однойменної фракції Олена Шуляк під час брифінгу у Верховній Раді, для реалізації виплати за прогорамою "єПідтримка" в Україні працюватиме сто "офлайнових" центрів підтримки, в які українці зможуть звернутися за допомогою щодо отримання грошей.

Окрім цього, депутат наголосила, що відповідна тисяча гривень не оподатковуватиметься та не впливатиме на розмір субсидій.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше анонсував, що з 19 грудня в Україні запрацює програма з надання 1 тис. гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Прессекретар глави держави Сергій Никифоров уточнив, що виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після. Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”. За його словами, механізм виділення грошей ще проробляють, але вже можна сказати, що це не готівка на руки.

Никифоров також запевнив, що процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, відрізнятиметься, але ні про кого не забудуть.

Шмигаль уточнив, що кошти, які влада планує виплачувати українцям, котрі пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції, братимуть з державного бюджету.

За словами Прем'єр-міністра, для виплат вакцинованим від коронавірусу цього року з держбюджету планувалося виділити 3 млрд грн, а на початку 2022 року - ще 3 млрд грн, але влада не виключала можливе розширення фінансування цієї програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-