На Банковій вважають зниження вартості активів ДТЕК результатом конфлікту з державою

На Банковій вважають зниження вартості активів ДТЕК результатом конфлікту з державою

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає зниження вартості деяких активів енергокомпанії ДТЕК ситуативним та пов'язує його з конфліктом між компанією та державою.

Про це він заявив у коментарі, переданому Укрінформу.

"Вже з'явилася первинна інформація про вартість деяких активів компанії ДТЕК на міжнародних біржах. І це, на жаль, один із прямих наслідків конфлікту між компанією та державою", - сказав Подоляк.

У цьому контексті він наголосив, що важливо зараз зрозуміти, що таке глобальний світ, що не можна на європейському ринку поводитися в одному форматі, а у власній країні "намагатися грати не за правилами".

"Не можна збирати у своїх ефірах людей, які активно розповсюджують лякаючу і часто фейкову інформацію і не чекати того, що це ніяк не вплине на капіталізацію як країни в цілому, так і власного бізнесу. Не можна медійно бити, часто незаслужено, і не отримувати у відповідь прямі чи опосередковані відповіді", - зазначив радник керівника ОП.

Водночас він висловив думку, що нинішнє падіння вартості деяких активів ДТЕК на біржах - ситуативне, однак говорить про те, що "політика, і особливо спекулятивна політика, напряму б'є по економіці", у тому числі "по економіці того, хто активно намагається впливати на політику".

"Адже це прямий взаємозв'язок. Не можна виводити в ефір скандалістів, які брехливо розповідають про начебто "початок війни прямо завтра" і які абсолютно ніколи не несли відповідальності за свої безглузді слова. Не можна лякати суспільство постійно. Зворотна реакція завжди наздожене", - впевнений Подоляк.

Він додав, що Президент Володимир Зеленський неодноразово на різних майданчиках говорив, що великий бізнес не може впливати на політику, інакше це зіграє негативно проти самого бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський на пресмарафоні "30 питань Президенту України" заявив, що українські спецслужби володіють інформацією щодо переговорів представників України та Росії про можливу участь Ріната Ахметова в державному перевороті.

Ахметов спростував інформацію щодо можливого втягнення його в організацію державного перевороту в Україні, озвучену Зеленським.

Після заяви Президента у ЗМІ з'явилася інформація щодо падіння вартості євробондів ДТЕК на 11%.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-