МВФ знизив на 0,3% прогноз зростання економіки України в 2021 році

МВФ знизив на 0,3% прогноз зростання економіки України в 2021 році

Документ
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд погіршив на 0,3% прогноз зростання реального ВВП України за результатами 2021 року в порівнянні з попереднім аналізом, опублікованим у жовтні.

Про це йдеться у огляді щодо останнього розвитку економічної ситуації в Україні, оприлюдненому Фондом за результатами домовленості по програмі Stand-by, передає Укрінформ.

Зокрема, в таблиці економічних і соціальних індикаторів в Україні в період з 2019 по 2026 роки вказано, що зростання реального ВВП України в поточному році прогнозується на рівні 3,2%. У Огляді МВФ «Перспективи світової економіки» за жовтень цей показник дорівнював 3,5%. Водночас прогноз на 2022 рік у новому аналізі залишився без змін – на рівні 3,6%.

Як уточнили власному кореспонденту Укрінформу у Фонді, незначне погіршення прогнозу пов’язане зі слабкими темпами зростання в першому півріччі нинішнього року. Водночас у МВФ підкреслили, що українська економіка «перебуває на стадії відновлення, але не надто потужного». При цьому, зауважили, що для України «дуже важливо визначити та впровадити правильну політику», а також «зосередитися на високоефективних заходах, які підтримають подальше економічне відновлення».

Тим часом МВФ «освіжив» інші показники економічного розвитку для України. Так, прогноз щодо рівня безробіття в Україні зменшиться з 9,7 до 9,4 за очікуваннями в 2021 році. Прогнозований індекс споживчих цін у поточному році залишатиметься на рівні 9,5. Баланс поточних рахунків, як очікується, вирівняється цього року до 0.0 у порівнянні з «мінус» 0,7 за попереднім прогнозом.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Виконавча рада МВФ затвердила рішення щодо продовження програми Stand-by для України ще на шість місяців, до червня 2022 року. Крім того, керівництво МВФ ухвалило виділення Україні траншу в розмірі майже $700 мільйонів, який Україна уже отримала в середу на власний рахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-