Випущена з Baykar Makina продукція зможе підкорити світові ринки – директор підприємства

Випущена з Baykar Makina продукція зможе підкорити світові ринки – директор підприємства

Укрінформ
Українські та турецькі компанії вже ефективно співпрацюють у військово-технічній сфері, мають значний потенціал для розширення співробітництва та нових контрактів. 

Про це у коментарі Укрінформу сказав директор підприємства, генеральний конструктор ДП «Івченко-Прогрес» Ігор Кравченко.

«Ми підписали контракт щодо двигуна АІ322Ф для безпілотного турецького винищувача. Це великий етап та великий проект. Впевнений, що в цьому проекті з часом будуть задіяні не лише Івченко-Прогрес чи Мотор Січ, а й багато інших українських підприємств. Цей договір – імпульс до розвитку економіки та високих технологій як в Україні, так і у Туреччині», - сказав Кравченко.

Керівник ДП«Івченко-Прогрес» упевнений, що випущена спільно з турецькими компаніями, зокрема з Baykar Makina, продукція незабаром підкорюватиме світові ринки.

«Як показує практика, ми разом можемо досягати добрих результатів, тому співпрацю розширюватимемо. Спільні проєкти приносять користь і нашим країнам, і Чорноморському регіону загалом, країнам якого ми також зможемо продавати нашу продукцію. Ми розраховуємо, що наші проєкти працюватимуть і на світовий ринок», – додав Кравченко.

За його словами, ведеться робота з турецькими підприємствами щодо спільної розробки та виробництва двигунів для турецьких літальних апаратів. Кравченко також відзначив активну роботу на виставці SAHA Expo у Стамбулі та існуючі перспективи розвитку співробітництва.

«Ми зараз у Туреччині на виставці SAHA Expo працюємо і бачимо, що перспективи співробітництва в галузі авіації України та Туреччини дуже добрі. Туреччина – світовий лідер у класі БПЛА, Україна – одна з небагатьох країн, яка забезпечує повний цикл виробництва двигунів. Було проведено низку зустрічей саме щодо розвитку авіаційної галузі в наших країнах. У Туреччині також розвиваються інші програми розробки БПЛА. Упевнений, що попереду на нас чекають нові проекти, програми вже намічені», - сказав Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, учора в рамках виставки SAHA Expo у Стамбулі українське ДП «Івченко-прогрес» та турецька компанія Baykar Makina підписали угоду про співпрацю, яка передбачає постачання двигунів, які виробляються в Україні, для безпілотних літаків, вироблених у Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-