У Міненерго розповіли, звідки імпортуватимуть газ у разі його дефіциту

У Міненерго розповіли, звідки імпортуватимуть газ у разі його дефіциту

Укрінформ
Навіть якщо наприкінці опалювального сезону виникне дефіцит газу, Україна зможе імпортувати його зі Словаччини.

Про це під час ефіру програми "Право на владу" заявив заступник міністра енергетики Максим Немчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні у нас у сховищах знаходиться достатньо природного газу. Хочу також наголосити, що навіть у разі дефіциту ми маємо змогу його імпортувати", - сказав Немчинов.

За його словами, імпорт може здійснюватися з боку Словаччини. Заступник міністра підкреслив, що НАК "Нафтогаз" має достатньо ресурсів для отримання такого імпорту: і фінансових, і заброньовані потужності газотранспортної системи. Нафтогаз працює за довгостроковими контрактами, тому прогнозована ціна газу, який він може закупити наприкінці зими, буде приблизно 26 тис. грн за 1 тис. кубометрів.

"Влітку у генерації не було достатньо ліквідності, обігових коштів для того, щоб укладати контракти та імпортувати", - прокоментував Немчинов причини, чому вугільні станції не контрактували паливо влітку.

Він також повідомив, що імпортується вугілля з Польщі та США. Водночас Росія, за словами Немчинова, блокує постачання вугілля з Казахстану.

Як повідомлялося, Україна має достатню кількість енергоресурсів для проходження опалювального сезону 2021-2022 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-