Фонд часткового гарантування кредитів дасть фермерам умови для розвиту - депутат

Фонд часткового гарантування кредитів дасть фермерам умови для розвиту - депутат

Укрінформ
Створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві допоможе покращити доступ малих та середніх сільгоспвиробників до кредитних ресурсів та сприятиме стабільному функціонуванню цієї галузі в Україні.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив голова підкомітету з питань рентних платежів, екологічного податку та оподаткування АПК Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від «Слуги народу» Олексій Устенко.

«Малі та середні фермери відіграють важливу роль у виробництві сільськогосподарської продукції, і їм сьогодні просто необхідна підтримка. Довго в Україні існувало аграрне лобі, коли державну допомогу отримували лише деякі аграрні монополісти, через що дрібне фермерство знаходилось в стагнації. Законопроєкт №3205-2 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві спрямований на вирішення цього питання», - розповів нардеп.

Читайте також: «Фермерський» закон сприятиме балансу в розвитку агровиробників – депутат

За його словами, на сьогодні малі та середні фермери є недооціненими, хоча не лише забезпечують продовольчі потреби населення, а й формують грошові доходи селян та сприяють розвитку місцевої інфраструктури.

Тому, наголошує Устенко, допомога фермерам повинна йти насамперед від держави. Задля цього і буде створений Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, що надаватиме гарантії в обсязі до 50% непогашеної суми основного боргу на строк дії кредитного договору, але не більш як на 10 років.

Нардеп пояснив, що скористатися послугами фінансової установи зможуть дрібні та середі фермери, які обробляють до 500 гектарів. Примітно, що граничний показник розраховуватиметься сумарно стосовно всієї групи пов’язаних із суб’єктом підприємництва контрагентів.

Якщо кредит надається для придбання земельної ділянки сільгосппризначення, Фонд надаватиме гарантії лише за умови передачі таких земельних ділянок у заставу кредитодавцям.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Ради 4 листопада ухвалила другому читанні законопроєкт №3205-2 про Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-