Socar сплатила 5 мільйонів штрафу через змову на ринку пального

Socar сплатила 5 мільйонів штрафу через змову на ринку пального

Укрінформ
Компанія «Сокар Петролеум» сплатила до державного бюджету понад 5 млн грн штрафу та пені через змову на ринку пального у 2016 році. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Антимонопольного комітету.

«4 листопада 2021 року ТОВ «Сокар Петролеум» сплатило до загального фонду державного бюджету штраф у розмірі 2 533 812 гривень, накладений Антимонопольний комітетом. Також компанії довелося сплатити додаткову пеню у 2 533 812 за прострочення сплати штрафу», - йдеться в повідомлені.

Зазначається, що штрафи на низку компаній, серед яких і ТОВ «Сокар Петролеум», були накладені у 2016 році через антиконкурентні узгоджені дії при встановленні роздрібних цін на світлі нафтопродукти.

Читайте також: АМКУ дозволив компанії Новинського придбати акції Харківобленерго

Комітет встановив, що компанії підтримували на інформаційних табло своїх стаціонарних АЗС схожі роздрібні ціни на бензин марки А-95 та дизельне паливо. Також учасники змови застосовували непрозорі «програми лояльності» та запроваджували умови акцій і надання знижок, за яких споживачі не мали інформації про реальну ціну на пальне.

Окрім ТОВ «Сокар Петролеум», АМКУ тоді оштрафував ТОВ «Золотий екватор» (16,1 млн грн) «ВОГ Рітейл» (54 млн грн), «Альянс Холдинг» (39,7 млн грн), «Параллель-М ЛТД» (1,4 млн грн), ПІІ «АМІК Україна» (12,5 млн грн) та ПП «Окко нафтопродукт» (77,8 млн грн),

Станом на листопад 2021 року, «Золотий екватор», «ВОГ Рітейл» і «Окко нафтопродукт» оскаржують рішення АМКУ і не сплатили штраф, тоді як «Альянс Холдинг», ПІІ «АМІК Україна» та «Параллель-М ЛТД» - сплатили.

Як повідомляв Укрінформ, АМКУ перевірить учасників аукціону з приватизації АТ «Перший київський машинобудівний завод» (колишнього заводу «Більшовик»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-