АМКУ дозволив компанії Новинського придбати акції Харківобленерго

АМКУ дозволив компанії Новинського придбати акції Харківобленерго

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії Smart Holding (Cyprus) Ltd придбати акції акціонерного товариства «Харківобленерго».

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі АМКУ.

Зазначається що 22 липня 2021 року Комітет скасував своє рішення про надання дозволу компанії Smart Holding (Cyprus) Ltd на придбання акцій АТ «Харківобленерго» через виявлення факту, що рішення було прийняте на підставі недостовірної інформації.

Тому компанія вчергове звернулася до АМКУ щодо придбання акцій Харківобленерго. Цього разу нова заява на концентрацію розглядалася Комітетом у режимі недружнього придбання, оскільки АТ не надало для Smart Holding (Cyprus) Ltd інформацію, необхідну для розгляду заяви про попереднє отримання дозволу на концентрацію.

«Розпорядженням державного уповноваженого в АТ «Харківобленерго» було витребувано необхідну інформацію», - пояснили в АМКУ.

В результаті розгляду заяви Комітет встановив, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках та надав відповідний дозвіл.

Читайте також: АМКУ рекомендує Нафтогазу переглянути умови договорів з виробниками тепла

Як повідомляв Укрінформ, в лютому 2021 року компанії Smart Holding (Cyprus) Ltd і Inter Growth Investments Limited закрили угоду з придбання 76 436 210 шт. простих акцій Харківобленерго.

Також 3 лютого була закрита угода з придбання 76 436 210 шт. простих акцій ПрАТ «Харківенергозбут». Частка Smart Holding (Cyprus) Ltd в акціонерному капіталі обох компаній становить 29,7950%.

Кінцевим бенефіціаром Smart Holding є бізнесмен Вадим Новинський.

Договори купівлі-продажу акцій обох компаній були підписані 21 грудня 2020 року.

Держава Україна в особі Фонду державного майна володіє 65% акцій як АТ «Харківобленерго», так і ПрАТ «Харківенергозбут».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-