АМКУ перевірить учасників аукціону з приватизації «Більшовика»

АМКУ перевірить учасників аукціону з приватизації «Більшовика»

Укрінформ
Антимонопольний комітет України (АМКУ) перевірить дотримання законодавства про захист економічної конкуренції учасниками аукціону з приватизації АТ «Перший київський машинобудівний завод» (ПКМЗ; «Більшовик»).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що дослідження комітет проведе за власною ініціативою. АМКУ планує перевірити наведені у засобах масової інформації факти про можливі неконкурентні дії учасників аукціону.

У комітеті нагадують, що 27 жовтня 2021 року за участі трьох претендентів відбувся аукціон з продажу пакета акцій АТ «Перший київський машинобудівний завод». Стартова ціна пакета акцій підприємства (100%) становила 1 389 017 000, 00 грн.

Відповідно до повідомлення на офіційному сайті Фонду державного майна України, за результатами проведення торгів остаточна вартість об’єкта сягнула 1 429 017 000, 00 грн. Це на 40 млн грн більше стартової ціни і становить лише два кроки учасників (один крок – 20 млн грн).

Як повідомлялося, Перший київський машинобудівний завод («Більшовик») на аукціоні в рамках «Великої приватизації» придбав консорціум інвесторів, серед яких власник «А Девелопмент» Олексій Баранов та компанія UDP під керівництвом Андрія Іванова.

Читайте також: «Більшовик» дістався інвесторам реставрації Київської фортеці

«Більшовик» розпочав роботу у 1882 році і став єдиним у Києві універсальним машинобудівним комплексом з повним циклом виробництва. У Фонді держмайна заявляли, що на момент приватизації виробництво на заводі було знищено, і об'єкт виживав виключно за рахунок оренди приміщень. За 2020 рік ПКМЗ мав 84,2 млн грн доходу, збиток підприємства становив 22,4 млн грн. Борги заводу перевищують 500 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-