«Більшовик» дістався інвесторам реставрації Київської фортеці

«Більшовик» дістався інвесторам реставрації Київської фортеці

Укрінформ
Консорціум інвесторів, серед яких власник «А Девелопмент» Олексій Баранов та компанія UDP під керівництвом Андрія Іванова, придбав Перший київський машинобудівний завод (колишній «Більшовик») на аукціоні в рамках «Великої приватизації».

Про це стало відомо внаслідок торгів, що відбулися 27 жовтня у приміщенні Фонду держмайна України, передає Укрінформ із посиланням на «Українські новини»

«Ми з партнерами стали переможцями аукціону з приватизації Першого київського машинобудівного заводу, проведеного Фондом держмайна. Для нас це велика честь та відповідальність. Ми вже довели, що вміємо успішно реалізовувати проекти редевелопменту та інтегрувати існуючі об'єкти з новою актуальною функцією у сучасне життя міста. Прикладом є реставрація історичних корпусів київського заводу «Арсенал». Ми підійдемо до редевелопменту об'єкту комплексно, починаючи зі всебічного аналізу та консультації експертів у галузі містобудування, архітектури та інших суміжних галузей. Наше завдання – зробити Київ кращим. Ми впевнені, що редевелопмент ПКМЗ стане гідним продовженням нашої роботи у цьому напрямі», – коментують результати аукціону нові власники.

Читайте також: Завод «Більшовик» продали на аукціоні за 1,4 мільярда

Перший київський машинобудівний завод було виставлено на приватизацію у липні поточного року. Це перший об'єкт зі списку «Великої приватизації», на який влада покладає великі надії з точки зору залучення інвестицій. Стартова ціна лоту, яку встановила аукціонна комісія із приватизації, – 1,38 млн грн. Брати участь у конкурсі зголосилися 15 компаній, серед яких провідні девелопери столиці.

Як заявляв голова Фонду держмайна Дмитро Сенніченко, цю приватизацію було проведено на високому рівні – «12 з 12». Коментуючи підсумки приватизації українській Forbes, голова ФДМУ заявив, що успішний продаж «Більшовика» не лише поповнить бюджет держави, а й сприятиме створенню нових робочих місць та модернізації виробництва. "Київ замість занедбаної території отримає проекти комплексного розвитку, а державний бюджет - погашення боргів у розмірі 500 млн грн і мільярдні надходження від приватизації", - заявив він. 

Читайте також: Приватизація «Більшовика» сприятиме створенню робочих місць та інвестиціям - Шмигаль

АТ «Перший київський машинобудівний завод» (колишній «Більшовик») розпочав роботу 1882 року і став єдиним у Києві універсальним машинобудівним комплексом з повним циклом виробництва. У Фонді держмайна заявляли, що на момент приватизації виробництво на заводі було знищено, і об'єкт виживав виключно за рахунок оренди приміщень. За 2020 рік ПКМЗ показав дохід 84,2 млн грн, збиток – 22,4 млн грн. Борги заводу – понад 500 млн грн.

Компанії «А Девелопмент» та UDP спеціалізуються на розвитку проектів житлової нерухомості, а також комерційної та соціальної інфраструктури у комплексах європейського рівня. Компанії відомі проектом реставрації Київської фортеці та історичних корпусів заводу «Арсенал», де були створені громадські простори, що полюбилися киянам.

Фото: wikimapia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-