Шмигаль доручив проконтролювати на місцях незмінність тарифів на тепло

Шмигаль доручив проконтролювати на місцях незмінність тарифів на тепло

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив обласним державним адміністраціям та Київській міській держадміністрації проконтролювати застосування у цьому опалювальному сезоні тарифів на тепло та гарячу воду, які діяли в опалювальний сезон 2020-2021 років.

Текст відповідного протокольного доручення озвучив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час засідання уряду, передає кореспондент Укрінформу.

"Головам обласних та Київської міської державної адміністрації взяти під особистий контроль застосування в опалювальному періоді 2021-2022 років тарифів на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для населення з урахуванням положень меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань", - сказав Чернишов.

Він також зауважив, що опалювальний сезон проходить у штатному режимі й наразі реалізується в рамках укладеного 30 вересня меморандуму.

Як повідомлялося, Кабмін, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років.

Читайте також: Під час опалювального сезону постачання газу буде безперервним - Шмигаль

Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Крім того, у рамках цього документа уряд зобов'язався виплатити відшкодування різниці між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-