Британія зацікавлена у співпраці з Україною щодо виробництва альтернативних джерел енергії - посол

Британія зацікавлена у співпраці з Україною щодо виробництва альтернативних джерел енергії - посол

Укрінформ
Велика Британія зацікавлена у розширенні двостороннього співробітництва з Україною, зокрема в напрямку безпечного поводження з ядерними матеріалами та виробництва альтернативних джерел енергії.

Про це розповіла посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс під час офіційного візиту на Чорнобильську АЕС, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбі ДСП «ЧАЕС».

«Ми дуже зацікавлені у пошуку нових шляхів співпраці з Україною, особливо у тому, що стосується безпечного поводження з ядерними матеріалами та виробництва альтернативних джерел енергії» — розповіла вона.

Крім того, Мелінда Сіммонс ознайомилась із роботою нового безпечного конфайнменту, який накрив застаріле «Укриття» - ізоляційну споруду над четвертим енергоблоком ЧАЕС, побудовану до листопада 1986 року після вибуху 4-го реактора.

Читайте також: Посол Сіммонс: Наше завдання - допомогти тим, хто хоче судової реформи в Україні

За підсумками візиту дипломат висловила слова вдячності за можливість відвідати ЧАЕС і заявила, що Велика Британія пишається тим, що була партнером України у тому, що вдалося досягнути на майданчику протягом останніх десятиліть.

Як повідомляв Укрінформ, на будівництво нового конфайнменту над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС 45 країн надали 2,1 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-