Оператор ГТС України готовий запропонувати потужності для транспортування газу до Угорщини

Оператор ГТС України готовий запропонувати потужності для транспортування газу до Угорщини

Укрінформ
ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» (ОГТСУ) готове запропонувати потужності для транспортування газу до Угорщини, аби мінімізувати наслідки аварії на продовженні трубопроводу «Турецький потік».

Про це генеральний директор компанії Сергій Макогон повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Станом на сьогодні транзит російського газу до Угорщини через Україну не відбувається з 1 жовтня. Оператор ГТС України готовий запропонувати транзитні потужності до Угорщини для мінімізації наслідків аварії для споживачів Угорщини та Сербії», - написав Макогон.

За його словами, мова йде про зупинку транспортування природного газу до Сербії та Угорщини через розрив новозбудованого газопроводу, який є продовженням «Турецького потоку».

Читайте також: Українська ГТС готова забезпечувати транзит газу впродовж довгого часу - Макогон

«На жаль, подібні аварії трапляються з усіма операторами з огляду на специфіку нашої діяльності. Тому так важливо мати резервні газогони та додаткову маневреність мережі, як в української ГТС», - додав Макогон, запевнивши, що цей аспект завжди буде перевагою перед «однотрубними», а тим більше підводними маршрутами.

Як повідомлялось, вранці 1 листопада оператор газових мереж Болгарії «Булгартрансгаз» заявив про зупинення постачання російського газу до Угорщини та Сербії через розрив трубопроводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-