Нафта дешевшає через збільшення запасів у США

Нафта дешевшає через збільшення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в середу, 27 жовтня, на тлі даних Американського інституту нафти (API), які показали зростання запасів у США за підсумками п'ятого тижня поспіль.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent на 9:25 за Києвом становила $84,9 (-0,96%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $83,75 (-1,06%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $85,65 та $84,65 відповідно.

За даними API, запаси сирої нафти в США минулого тижня збільшилися на 2,3 млн бар. при прогнозному зростанні на 1,9 млн бар. При цьому запаси бензину зросли на 500 тис. бар., а запаси дистилятів - на 1 млн бар. Аналітики прогнозували падіння обох показників.

Дані API також показали зниження запасів на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, на 3,73 млн бар., що є мінімумом із 2018 року.

Читайте також: Штати тиснутимуть на ОПЕК для зниження цін на пальне – Білий дім

У центрі уваги ринку чергова зустріч ОПЕК+, яка відбудеться 4 листопада. Експерти, однак, не очікують на зміни узгоджених організацією раніше темпів нарощування видобутку.

"Складно уявити, що ОПЕК+ активізує збільшення видобутку доти, доки не відчує загрозу того, що країни, які не входять до організації, починають відвойовувати у неї частку нафтового ринку. ОПЕК уже не відчуває такої конкуренції з боку американського сланцевого сектора, як сім років тому, оскільки ці компанії не можуть суттєво збільшити видобуток за короткий час навіть за ціни нафти $85 за барель", - сказав аналітик StoneX Financial Крейг Тернер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-