Штати тиснутимуть на ОПЕК для зниження цін на пальне – Білий дім

Штати тиснутимуть на ОПЕК для зниження цін на пальне – Білий дім

Укрінформ
Команда з питань національної безпеки Білого дому здійснюватиме подальший тиск на Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) з метою збільшення поставок нафтопродуктів та зниження цін на пальне.

Про це заявила під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, поставки (нафти – ред.) та створення додаткового тиску на ОПЕК – це те, що, безумовно, наша команда з питань національної безпеки продовжить робити», - зазначила Псакі.

Вона підкреслила, що це викликає стурбованість як адміністрації Білого дому, так і безпосередньо президента США. Тому Сполучені Штати порушуватимуть це питання на міжнародній арені, підкреслила офіційна представниця адміністрації Байдена.

Читайте також: Ціни на нафту залишаються високими: Brent торгується близько $84,5 за барель

Як повідомлялося, Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) – це міжурядове об’єднання нафтовидобувних держав, кінцева мета якого полягає в стабілізації цін на нафту. Членами цієї організації є країни, чия економіка залежить від доходів з експорту нафти, у тому числі Алжир, Ангола, Венесуела, Габон, Екваторіальна Гвінея, Ірак, Іран, Республіка Конго, Кувейт, Лівія, Нігерія, ОАЕ, Саудівська Аравія. Водночас, існує так званий формат ОПЕК+, до якого додатково долучилися Азербайджан, Бахрейн, Бруней, Казахстан, Малайзія, Оман, Південний Судан, Росія та Судан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-