Стефанчук підписав закон про гарантії походження біометану

Стефанчук підписав закон про гарантії походження біометану

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон “Про внесення змін до Закону України "Про альтернативні види палива" щодо розвитку виробництва біометану” (№5464) та направив його на підпис Президенту Володимиру Зеленському. 

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані в картці документа на сайті парламенту.

Так, згідно із законом, біометан пропонується визначити як біогаз, що за своїми фізико-технічними характеристиками відповідає вимогам до природного газу для подачі до газотранспортної та газорозподільної системи або для використання як моторного палива. Наразі термін “біометан” в українському законодавстві відсутній.

Документ також передбачає впровадження гарантій походження біометану та створення відповідного реєстру. Виробникам біометану, які планують подавати його до ГТС чи до газорозподільної системи, необхідно буде мати обліковий запис у реєстрі. За його допомогою й формуватиметься сертифікат походження газу.

Читайте також: Рада ухвалила закон про гарантії походження біометану

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила відповідний законодавчий акт 21 жовтня 2021 року. Зацікавленість у розвитку виробництва біометану проявила НАК "Нафтогаз України". Компанія оцінює перспективи такого виробництва у 5 млрд кубометрів на рік. У ТОВ "Оператор ГТС України" заявляють, що українська газотранспортна система не потребуватиме модернізації для транспортування біометану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-